Workshops en trainingen

De workshops en trainingen worden in company aangeboden en zijn maatwerk. Afhankelijk van de behoefte en samenstelling van de groep bepalen we in overleg de doelen, inhoud, werkwijze en duur.

Boardroom dynamics en interventietechnieken

Zien en denken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wat we zien, krijgt betekenis in ons hoofd en andersom; wat we weten en denken bepaalt wat we zien en hoe we kijken. Ons brein plaatst alles in hokjes en maakt de wereld overzichtelijk. Dat is prettig, zeker voor toezichthouders die vanaf afstand in- en overzicht moeten hebben op bestuur, organisatie en haar omgeving.

Maar zijn die hokjes en denkpatronen wel zo rationeel en behulpzaam? Zien we met de toenemende informatie en dynamiek door de bomen het bos nog wel? En kunnen we in één boom ook een bos zien? Zijn we ons bewust van onze eigen percepties en oordelen? Hoe kunnen we hardop leren kijken en wat betekent dat voor je rol als toezichthouder? 

Deze training wordt in company aangeboden en is maatwerk. Afhankelijk van de behoefte en samenstelling van de groep bepalen we in overleg de doelen, inhoud, werkwijze en duur. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.

Al jarenlang is boardroom dynamics en interventietechnieken een succesvol onderdeel van de opleiding voor aankomende commissarissen bij ERLY The Public Academie.

neem contact op

Waardengedreven toezicht

Waar wonen waarden? Een dagdeel over sturen en toezichthouden op waardencreatie en het belang van je eigen waarden. Hoe kun je de rondreis maken van persoonlijke waarden naar rol en systeem? Waar komen jouw waarden samen in het team? Wat heb je nodig om waarden te gebruiken bij dilemma’s? Een training met theorie, meervoudig kijken en schrijfoefeningen. 

Deze training wordt in company aangeboden en is maatwerk. Afhankelijk van de behoefte en samenstelling van de groep bepalen we in overleg de doelen, inhoud, werkwijze en duur. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.

Ik geef een beknopte versie van deze training in een leergang voor ervaren toezichthouders bij de Governance University.

neem contact op

Taalarmoede in de bestuurskamer

Met woorden creëren we onze werkelijkheid. En andersom: ons mens- en wereldbeeld beïnvloedt onze taal.

We maken nieuwe woorden, geven een andere lading aan bestaande, framen en verdringen ze. Een patiënt werd een cliënt en gewasbeschermer klinkt anders dan onkruidverdeler. Taal treedt sturend op en kadreert de blik. Welke taal gebruiken we in de bestuurskamer? Welke werkelijkheid scheppen we en met wie communiceren wij eigenlijk?

In Taalarmoede in de bestuurskamer ontdek je de (on)macht van taal, word je bewust van jouw taalwereld en verkennen we speels hoe woorden en mensen beter tot hun recht kunnen komen. Een dagdeel met inspiratie en staalpillen.

Deze workshop wordt in company aangeboden en is maatwerk. Afhankelijk van de behoefte en samenstelling van de groep bepalen we in overleg de doelen, inhoud, werkwijze en duur. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.

In 2022 maakt deze workshop deel uit van het kennisprogramma voor bestuurssecretarissen van Inspire.

neem contact op